Asiakastarinat

Laskuautomaation uusi aika – Medius

Iivari Mononen Oy:n aiempi laskunkierrätysjärjestelmä oli tullut tiensä päähän, ja uuden järjestelmän hankinta tuli ajankohtaiseksi kesällä 2020. Uuden laskuautomaation hankinnassa kiinnitettiin erityisesti järjestelmän mahdollistamaan korkeaan automaatiotasoon, automaattiseen (Touchless) täsmäytykseen sekä raportoinnin laajuuteen ja joustavuuteen. Useiden toimittajien joukosta valikoitui ratkaisuksi selvästi edukseen erottunut Mediuksen laskuautomaatiojärjestelmä.

”Mediuksen laskuautomaatioon ladattiin kovia odotuksia, ja ne Medius kyllä täytti ja ylittikin vielä”; sanoo Iivari Monosen toimitusjohtaja Ari Mononen ja jatkaa, ”Projekti saatiin päätökseen nopeammin kuin olimme ennakoineet, ja sen jälkeen olemme itse voineet hallita järjestelmää itsenäisesti ilman tarvetta olla yhteydessä toimittajaan, vaikka uuden raportin luonnin vuoksi”

Mediuksen laskuautomaatiojärjestelmässä on sisäänrakennettu laskujen vastaanotto; olivat laskut sitten verkkolaskuja, sähköpostin liitteenä olevia PDF:ä tai paperisia. Tämän vuoksi Iivari Mononen pystyi luopumaan kolmannen osapuolen skannauspalvelusta kokonaan. Kululaskujen osalta automaatioastetta saatiin nostettua merkittävästi useiden tiliöintivaihtoehtojen ansiosta. Suurin ja merkittävin hyöty konkretisoitui kuitenkin tilauksellisien laskujen automaattisessa täsmäytyksessä. ”Aiempi järjestelmä ei mahdollistanut automaattista täsmäytystä, ei otsikko- eikä rivitasolla. Mutta Mediuksen täsmäytys toimii hämmästyttävän hyvin. Vain kolmessa kuukaudessa saimme automaattisen täsmäytyksen jopa rivitasolla yli 90 %:iin, ja joka kuukausi näemme aina vain korkeampia automaattisen täsmäytyksen tuloksia! Nyt reskontrassa voidaan keskittyä muihin asioihin kuin manuaaliseen täsmäytykseen” sanoo Iivari Monosen Mediuksen pääkäyttäjä Mikko Kemppainen ja lisää, että ”Olin hiukan skeptinen myyntipuheisiin koneoppimisesta ja tekoälystä, mutta myönnän olevani takinkääntäjä. Mediuksen järjestelmä oikeasti oppii uskomattoman nopeasti monimutkaisimmatkin tiliöinnit kululaskuissa sekä ostotilaukset ja niiden täsmäytyksen samalta laskulta useaan eri ostotilaukseen ja päinvastoin.”

Mediuksen järjestelmään on rakennettu valmiiksi rajapinnat useimpiin maksujärjestelmiin ja Iivari Monosen tapauksessa yhteys Nomentiaan testattiin päivässä valmiiksi. Näin ollen Medius tarjosi koko ketjun laskun vastaanotosta maksuun.